Despre noi

In ianuarie 2008, Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti-ALPAB a pus la dispozitie pentru caii maltratati si abandonati pe strazile Bucurestilor, o cladire dezafectata din anul 1967, in scopul adapostirii acestor cai.
FUNDATIA ADAPOST PENTRU CAI STEAUA SPERANTEI, infiintata prin donatia unui fondator privat, a refacut integral in anul 2013, pe cheltuiala donatorului aceasta cladire.
Costurile pentru intretinerea cailor au fost asigurate de donator si respectiv Fundatie, iar o parte din costurile cu ingrijitorii au fost asigurate de ALPAB.
Din anul 2018, costurile de intretinere si ingrijire sunt asigurate de Fundatie si ALPAB.
In intervalul decembrie 2007 – martie 2024, cu un important sprijin din partea voluntarilor au fost salvati peste 250 de cai din Bucuresti si zonele limitrofe.
Acest lucru a fost posibil printr-o buna colaborare cu Sectiile de politie din Capitala si din Judetul Ilfov, Politia Locala si Politia Animalelor.

Mass-media a sustinut permanent eforturile noastre si a luat atitudine de fiecare data impotriva cazurilor de maltratare si abandon a cailor.
In prezent, Adapostul are in intretinere 46 de cabaline.