Zoro

Intrare: 21.12.2013
Varsta: 22 ani
Sex: mascul
Culoarea: roib
Rasa: gidran
Marcaje: felinar (pe fata), inciorapat (pe picioare)

ZORO este un cal masiv si foarte puternic care in anul 2012 a suferit o ruptura de ligamente la piciorul drept din spate, in timp ce era inhamat la caruta incarcata cu busteni.
A fost folosit in continuare la tractiune de stapanii lui din satul Lunguletu, iar in vara anului 2013 s-au hotarat sa-l duca la abator.
A fost adus la Buftea de un cascador celebru, Paul Fister, care s-a incapatanat sa creada ca acest cal poate fi salvat.
In august 2013, ZORO a fost trimis in Ungaria, la Spitalul Facultatii de Medicina Veterinara din Budapesta, unde i s-au facut 3 interventii chirurgicale extrem de complicate, pentru reconstructia ligamentelor si montarea unei tije.
Zoro a stat aproape 5 luni in spital, s-a bucurat de toata atentia si profesionalismul echipei medicale si de tot rasfatul din partea studentilor.
Costurile spitalizarii au fost platite de Fundatia Adapost pentru Cai Steaua Sperantei, iar costurile de transport au fost platite din donatii particulare.
Pe 21 decembrie 2013 ZORO s-a intors in Romania, cu indicatia “apt pentru a trai linistit pe pasune”.
Desi nu este ca inainte de accident, ZORO poate sa si alearge.
Deseori este certat in manej de cainii care vor sa se joace cu el.
Necesita multa atentie si dragoste din partea celor care-l ingrijesc, este un cal rasfatat si pus pe ghidusii. Te “agata” cand treci prin fata lui si nu te opresti sa-l mangai.
In luna mai 2014, ZORO a fost vizitat de fostul lui stapan.