Calin

Capturarea lui Calin pe tare.ro
Intrare: 26.05.2010
Varsta: cca.19 ani
Sex: mascul
Culoare: vanat rotat
Reintrat: 6.09. 2015

CALIN s-a reintors in Adapost, dupa 3 ani in care a fost vedeta spectacolelor la Clubul TARAMUL ZMEILOR.
CALIN a fost adus in Adapost pe 26.05.2010 si a fost calul care a pus pe jar toata populatia comunei Pantelimon care fugea ingrozita pe strazi tipand “a scapat un cal turbat care deja a omorat un om”.
Tot satul, cu topoare, furci, rangi si pari alergau un cal superb, care atunci cand schimba directia si se indrepta in goana spre ei, fugeau de rupeau pamantul.
CALIN a fost alergat aproape 6 ore in incercarea de a-l prinde si imobiliza.
In fapt, era un armasar indragostit de o biata iapa gestanta impiedicata si orice asalt in bloc din partea populatiei de romi se solda cu un contraatac pe masura din partea lui CALIN.
Probabil de frica, romii nu au incercat sa prinda iapa impiedicata.
CALIN isi muscase “stapanul”, un rom mic si pipernicit, pansat la burta si care sustinea ca il are de 2 zile si “a innebunit calul”.
Toti romii il vroiau salam, dar in final CALIN a fost prins de ingrijitorii Adapostului si vandut de blocul de romi care sustineau in grup ca impreuna sunt proprietarii calului.
Ca un mare viteaz, un rom burtos l-a lovit cu pumnul in fata cand a fost urcat in remorca. Si CALIN ar fi vrut sa-l faca salam pe rom!
Tot romii s-au oferit sa ne mai dea si alti cai de rasa, daca suntem interesati. Nu am fost!
In Adapost CALIN s-a imblanzit dupa multe ore de terapie si lucru cu el, Kick fiind cel care l-a pregatit si pentru echitatie.
CALIN a fost adoptat impreuna cu DECEBAL, in decembrie 2011 de Florian Stan si Teodora Bandut.
Amandoi au fost folositi pentru echitatie si spectacole de agrement la Clubul TARAMUL ZMEILOR, din comuna Ganeasa, sat Cozieni.